O nama

Firma

Jabuka Missy™ je brend jabuke nastao od strane Green Energy Group INT. Firma je osnovana 2009. godine i osnovna delatnost nam je ratarstvo. Od 2013. godine, proširujemo poslovanje i na voćarstvo. Trenutno posedujemo 45 hektara pod voćnjakom, i lideri smo u šumadijskom okrugu za proizvodnju jabuke.

Voćnjak je opremljen po poslednjim tehnološkim standardima. Kompletna površina je pokrivena protivgradnom mrežom, sistemom za zalivanje kap po kap, kao i anti frost sistemom sa kojim možemo da zaštitimo voćnjak od mraza (do -5 stepeni).

Nadmorska visina na kojoj se nalazi voćnjak je 150m, a pored njega se nalazi jezero koje se prostire na 20 hektara. Temperaturne razlike između dana i noći mogu da budu i do 20 stepeni, i zbog takvih uslova možemo da se pohvalimo sa najbolje obojenim crvenim sortama u Srbiji.

Jabuka Missy™

Jabuka Missy™ dobila je ime po jednoj nepoznatoj gospođici koja je šetajući zalutala u jedan voćnjak sa jabukama. Jednog ranog letnjeg jutra, prelepa mlada devojka šetala je pored jezera i naišla na voćnjak sa jabukama. Slatki opijajujući miris zrelih jabuka uveo je u voćnjak, a onda je ugledala bajkovit prizor.
Jutarnja rosa kupala je jabuke dok ih je sunce mazilo svojim toplim zracima. Povetarac se svojom arijom igrao i lagano ih njihao. Izgledale su kao razigrane svetiljke tako nestvarno kao u nekoj bajci. Ozeleneli voćnjak je toliko rodio da su krošnje sa pregršt plodova spustile svoje grane do zemlje. Osvrnula se oko sebe da vidi ima li koga i ubrala je jednu jabuku. Jabuka je bila tako crvena, tako rumena kao njeni obrazi. Zagrizla je i uživala u njenom sočnom ukusu. Iznenada naišao je jedan mladić… Kada ga je ugledala postide se što je krišom uzela jabuku, pa joj obrazi još više pocrveneše. Spustila je smerni pogled i poput vile nestala u nepoznatom pravcu.
Mladić gospođicu nikada više nije sreo. Po sećanju na njene jedre rumene obraze svom stablu jabuka je dao ime Missy™.

SerbiaRussiaEnglish